Malinowe tiramisu z białą czekoladą

Malinowe tiramisu z białą czekoladą

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
3 porcje

Składniki

  • 60 g biszkoptów lady fingers przełamanych na pół
  • 45 g białej czekolady pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość startej czekolady do dekoracji
  • 110 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 110 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 75 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 30 - 40 g cukru
  • 1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    3 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 6 łyżek białego wermutu (np. Martini bianco), do nasączenia
  • kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 495.4 kcal / 2072.6 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 31.9 g
Węglowodany 41.4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 17.7 g
Sód 312.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...