
Urządzenia i Akcesoria
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
3 porcje
Składniki
-
60 g biszkoptów lady fingers przełamanych na pół
-
45 g białej czekolady pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość startej czekolady do dekoracji
-
110 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
110 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
75 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 - 40 g cukru
-
1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
6 łyżek białego wermutu (np. Martini bianco), do nasączenia
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
495.4 kcal /
2072.6 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
31.9 g
Węglowodany
41.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
17.7 g
Sód
312.5 mg