
Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy deser warstwowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
cukru (patrz wskazówka)40 - 80 g
-
truskawek, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji400 g
-
żelatyny w proszku10 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
372.3 kcal /
1558.8 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Sód
48.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA W SŁOICZKACH
12 Przepisów
Polska
Polska