
Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowy deser warstwowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
40 - 80 g cukru (patrz wskazówka)
-
400 g truskawek, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 g żelatyny w proszku
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
372.3 kcal /
1558.8 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Sód
48.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA W SŁOICZKACH
12 Przepisów
Polska
Polska