
Urządzenia i Akcesoria
Serniczki w słoikach
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
6 słoików
Składniki
Spód z kruszonki
-
masła, niesolonego20 g
-
herbatników digestive40 g
-
orzechów, całych (np. orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, migdały)20 g
-
brązowego cukru20 g
Nadzienie
-
serka kremowego300 g
-
śmietany min. 30% tłuszczu50 g
-
cukru60 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
jajka2
-
wody400 g
Wierzch
-
czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych lub mrożonych200 g
-
cukru40 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
391 kcal /
1636 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Deserki amaretti
3 godz. 50 min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Brazylijskie banoffee
1 godz. 25 min