
Urządzenia i Akcesoria
Serniczki w słoikach
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
6 słoików
Składniki
Spód z kruszonki
-
masła, niesolonego20 g
-
herbatników digestive40 g
-
orzechów, całych (np. orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, migdały)20 g
-
brązowego cukru20 g
Nadzienie
-
serka kremowego300 g
-
śmietany min. 30% tłuszczu50 g
-
cukru60 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
jajka2
-
wody400 g
Wierzch
-
czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych lub mrożonych200 g
-
cukru40 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
391 kcal /
1636 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
1.6 g