
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
Masa ciasteczkowa
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
-
250
g ciastek owsianych
lub 250 g herbatników
Bita śmietana
- 350 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 1 łyżka cukru pudru
Masa toffee
- 450 g masy kajmakowej
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 3 banany, dojrzałe, pokrojone w 2 mm plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2072.2 kJ / 495.3 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 133.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz.
Panna cotta
3 godz. 15 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 godz. 40 min
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Mus z białej czekolady
1 godz.
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Deserki amaretti
3 godz. 50 min