Urządzenia i Akcesoria
Brazylijskie banoffee
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 porcji
Składniki
-
60 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
Masa ciasteczkowa
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
250 g herbatników250 g ciastek owsianych
Bita śmietana
-
350 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 łyżkę cukru pudru
Masa toffee
-
450 g masy kajmakowej
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 banany, dojrzałe pokrojone w 2 mm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
133.4 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
2072.2 kJ /
495.3 kcal
Tłuszcz
31.8 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
19.5 g
Węglowodany
48.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AMERYKA POŁUDNIOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowe miniserniczki
50 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Mus z białej czekolady
1 godz.
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Deser bananowy
15 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Czekoladowe doniczki z malinami
1 godz. 25 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.