Urządzenia i Akcesoria
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cukru trzcinowego
-
150 g cantuccini
-
250 g mleka
-
20 g budyniu waniliowego, w proszku
-
200 - 250 g wiśni, mrożonych, bez pestek uprzednio rozmrożonych
-
1 łyżkę rumu (opcjonalnie)
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 g jogurtu typu greckiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.8 mg
Białko
9 g
Kalorie
2158.3 kJ /
515.5 kcal
Tłuszcz
24.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
45.8 g
Węglowodany
58.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brazylijskie banoffee
1 godz. 25 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 godz. 20 min
Kokosowe miniserniczki
50 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Deser kokosowo-ananasowy
4 godz. 25 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Panna cotta
3 godz. 15 min