Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g jeżyn, świeżych
lub 250 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 20 g cukru
- 50 g wody
- 5 g żelatyny w proszku
Jeżynowa panna cotta
-
300
g jeżyn, świeżych
lub 300 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 1 laska wanilii
- 150 g mleka
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g cukru
- 10 g żelatyny w proszku
- 20 g likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 8 sztuk
- Kalorie
- 7472.6 kJ / 1784.8 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 162.6 g
- Tłuszcz
- 125 g
- Błonnik
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trifle z rabarbarem
2 Std. 45 Min
Krem pomarańczowy
35 Min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 godz. 20 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 Std. 10 Min
Serniczki z wiśniami
45min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 Std. 30 Min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 Std. 40 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25min
Serniczki w słoikach
4h
Panna cotta
3 Std. 15 Min