Urządzenia i Akcesoria
Jeżynowa panna cotta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
8 sztuk
Składniki
-
250 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych250 g jeżyn, świeżych
-
20 g cukru
-
50 g wody
-
5 g żelatyny w proszku
Jeżynowa panna cotta
-
300 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g jeżyn, świeżych
-
1 laska wanilii
-
150 g mleka
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g cukru
-
10 g żelatyny w proszku
-
20 g likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 sztuk
Białko
34 g
Kalorie
7472.6 kJ /
1784.8 kcal
Tłuszcz
125 g
Błonnik
37 g
Węglowodany
162.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 Std. 30 Min
Serniczki w słoikach
4 Std.
Pudding z chia z kiwi i malinami (bez cukru)
4 Std. 20 Min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 Std. 30 Min
Mus rabarbarowy
55 Min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 Std. 40 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 Std.
Trifle z rabarbarem
2 Std. 45 Min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 Std. 50 Min
Serniczki z wiśniami
45 Min
Panna cotta
3 Std. 15 Min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 Std. 40 Min