Jeżynowa panna cotta
TM5 TM6

Jeżynowa panna cotta

4.8 (51 ocen)

Składniki

  • 250 g jeżyn, świeżych
    lub 250 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 20 g cukru
  • 50 g wody
  • 5 g żelatyny w proszku

Jeżynowa panna cotta

  • 300 g jeżyn, świeżych
    lub 300 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 1 laska wanilii
  • 150 g mleka
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 50 g cukru
  • 10 g żelatyny w proszku
  • 20 g likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
  • liście mięty, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 8 sztuk
Kalorie
7472.6 kJ / 1784.8 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
162.6 g
Tłuszcz
125 g
Błonnik
37 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy