Jeżynowa panna cotta

Jeżynowa panna cotta

4.8 51 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
8 sztuk

Składniki

  • jeżyn, świeżych
    250 g
    250 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • cukru
    20 g
  • wody
    50 g
  • żelatyny w proszku
    5 g
Jeżynowa panna cotta
  • jeżyn, świeżych
    300 g
    300 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • laska wanilii
    1
  • mleka
    150 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    400 g
  • cukru
    50 g
  • żelatyny w proszku
    10 g
  • likieru porzeczkowego (cassis) (opcjonalnie)
    20 g
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 8 sztuk

Kalorie 1784.8 kcal / 7472.6 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 125 g
Węglowodany 162.6 g
Błonnik 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...