Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
270 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
woda do gotowania makaronu
-
⅓ łyżeczki soli (opcjonalnie) (opcjonalnie, patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
55 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki55 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g oleju
-
130 g kostek boczku
-
330 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki, główki w całości
-
130 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
461 mg
Białko
23.7 g
Kalorie
2727.9 kJ /
652 kcal
Tłuszcz
37.2 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Węglowodany
56.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM7)
50min
Fettucine z grzybami
40min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM5, TM6)
50min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35min