Spaghetti à la carbonara ze szparagami

Spaghetti à la carbonara ze szparagami

4.7 159 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 270 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • woda do gotowania makaronu
  • ⅓ łyżeczki soli (opcjonalnie) (opcjonalnie, patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 55 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    55 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g oleju
  • 130 g kostek boczku
  • 330 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki, główki w całości
  • 130 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 jajka

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 461 mg
Białko 23.7 g
Kalorie 2727.9 kJ / 652 kcal
Tłuszcz 37.2 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 15.9 g
Węglowodany 56.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...