
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna zupa minestrone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
1 ½ cebuli dymki przekrojonej na pół, ze szczypiorem, pokrojonym na 2 cm kawałki
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
10 g oleju
-
40 - 50 g selera naciowego pokrojonego w 5 mm plastry
-
50 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
75 g dyni pokrojonej na 1 cm kawałki
-
60 g marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki
-
¼ łyżeczki tymianku, świeżego
-
⅓ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
600 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
90 g makaronu do zupy, suchego drobnego, np. muszelek, kolanek, kokardek
-
30 g liści szpinaku baby, świeżych pokrojonych w 1 cm paski
-
120 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy
-
60 g zielonego groszku, świeżego
-
½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
ser parmezan, tarty (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
348.8 kcal /
1459.2 kJ
Białko
13.9 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
61.1 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
593.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska