Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
200 g ziemniaków małych, nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych w ósemki
-
200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
75 g rzodkiewek
-
75 g ogórka obranego lub nieobranego, z odciętymi końcówkami
-
35 - 50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
700 g wody
-
50 g zielonej soczewicy, suszonej
-
2 jajka dokładnie umyte
Sos z tahini i pasty miso
-
½ ząbka czosnku
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
15 g pasty miso
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oleju sezamowego, prażonego
-
25 g wody
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2272.3 mg
Białko
19.1 g
Kalorie
1834.6 kJ /
438.5 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM5)
35 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe
1 godz.
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
40 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min