Urządzenia i Akcesoria
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
20 sztuk
Składniki
Pasta jajeczna
-
25 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ ząbka czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
3 jajka ugotowane na twardo pokrojone na kawałki
-
10 g bułki tartej
-
25 g majonezu
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Pasta z zielonego groszku
-
400 g wody
-
120 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
60 g ziaren słonecznika
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
Przygotowanie krakersów
-
100 g wędzonego łososia pokrojonego w ok. 3 cm paski
-
20 krakersów solonych
-
serek śmietankowy chrzanowy, do dekoracji
-
kiełki lucerny, do dekoracjirzeżucha do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
164.2 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
302.5 kJ /
72.3 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Roladki z ogórka
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 godz.
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min