Ravioli alla carbonara

Ravioli alla carbonara

5.0 2 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • 100 g di farina tipo 00
  • 65 g di semola di grano duro
  • 1 uovo
  • 3 tuorli
Farcia
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 25 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 4 tuorli
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Salsa al pecorino
  • 70 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di latte intero
  • 5 g di amido di mais (maizena)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 250 g di guanciale a listarelle

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1575.2 mg
Białko 46.5 g
Kalorie 3458.7 kJ / 826.7 kcal
Tłuszcz 52 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...