Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 40 g di Parmigiano Reggiano
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 20 g di carota a pezzi
- 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di carne trita di maiale
- 50 g di carne trita di pollo
- 60 g di vino bianco secco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 uovo
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Terminare la preparazione
- 2 uova
- farina q.b.
- pangrattato q.b.
- 50 olive verdi denocciolate ascolane
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 405.9 kJ / 97 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Panettone al cioccolato e arancia
3h 30min
Maccheroni alla chitarra
50min
Croissant
7 godz. 30 min
Tordelli lucchesi
2 Std. 30 Min
Tortellini in brodo
1h 20min
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2 Std. 30 Min
Maritozzo romano
11h
Sgabei
3hod.
Pain au chocolat
5h
Bomboloni salati
3u. 20min
Panini rosette
23h 20min
Croissant francese
5j 20 menit