Gnocchi di patate con crema allo zafferano

Gnocchi di patate con crema allo zafferano

4.0 48 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi di patate
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    80 g
  • di acqua
    700 g
  • di patate a pasta farinosa pelate e a fette (0.5 cm)
    800 g
  • di farina tipo 00
    400 g
  • uovo
    1
  • di sale
    1 - 2 cucchiaini
Crema allo zafferano
  • scalogno a metà
    1
  • di burro
    50 g
  • di acqua
    350 g
  • di zafferano in polvere
    2 bustine
  • di formaggio fresco spalmabile
    320 g
  • di sale
    1 cucchiaino raso
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 635.3 kcal / 2657.8 kJ
Białko 20.4 g
Tłuszcz 29.8 g
Węglowodany 76.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Sód 1069.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...