Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di patate
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 700 g di acqua
- 800 g di patate a pasta farinosa pelate e a fette (0.5 cm)
- 400 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 - 2 cucchiaini di sale
Crema allo zafferano
- 1 scalogno a metà
- 50 g di burro
- 350 g di acqua
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 320 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 cucchiaino raso di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2657.8 kJ / 635.3 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 76.1 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1069.8 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1h
Gnocchi di patate ripieni di speck e Brie
1 godz. 20 min
Pasta pasticciata
2h
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1h
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 min
Risotto alla carbonara
2h
Risotto zafferano e speck
35 min
Pasta panna e salmone
30 min
Pappardelle alla papalina
30 min
Risotto zafferano e salsiccia
40 min
Pasta alla carcerata
30 min
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 min