Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di peperoni, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
- 2 salsicce di maiale senza pelle, sbriciolate
- 2 cucchiai di pangrattato
- 1 tuorlo d'uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1700.1 kJ / 406.4 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 533.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1sa
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1sa
Rotolo di frittata
45 dk
Polpettone zucca e spinaci
1h 15min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 Min
Rotolo ai piselli
50 dk
Baguette ripiene
5sa
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1 godz. 30 min
Spirali di frittata arlecchino
2sa 30 dk
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1sa
Polpettone mortadella e pistacchio
50 dk
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1sa