Cannoli siciliani

Cannoli siciliani

5.0 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 pezzi

Składniki

Impasto
  • di zucchero
    30 g
  • arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di farina tipo 00
    250 g
  • di strutto
    30 g
  • di Marsala secco
    80 g
  • di aceto di vino
    10 g
  • di sale
    1 pizzico
  • tuorli
    2
  • di cannella in polvere
    5 g
    5 g di cacao amaro in polvere
  • olio di arachidi
Ripieno
  • di zucchero
    200 g
  • arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di ricotta di pecora, ben asciutta
    600 g
  • di gocce di cioccolato fondente
    200 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 234 kcal / 980 kJ
Białko 5.18 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 25.28 g
Błonnik 1.26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...