Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di farina tipo 00
- 30 g di strutto
- 80 g di Marsala secco
- 10 g di aceto di vino
- 1 pizzico di sale
- 2 tuorli
-
5
g di cannella in polvere
lub 5 g di cacao amaro in polvere - olio di arachidi
Ripieno
- 200 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 600 g di ricotta di pecora, ben asciutta
- 200 g di gocce di cioccolato fondente
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 5.18 g
- Węglowodany
- 25.28 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.26 g
Alternatywne przepisy
Vin cotto
Pas d’évaluation
Brioches con il tuppo
3 Std.
Pasticcio altamurano
3 Std. 30 Min
Cubetti di zucca in agrodolce
Pas d’évaluation
Barchette feta e bietole
2h
Manzo Tri-Tip speziato con crema di spinaci
3 Std.
Grissini ai 3 sapori
Pas d’évaluation
Tartufini cocco e fragole
2u. 20min
Frittelle di spaghetti di patate dolci
Pas d’évaluation
Crostata ai pistacchi
4h
Ciambellone all'uva
1h
Lasagne zucca e salsiccia
2h