Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa ai lamponi
- 200 g di lamponi freschi
- 50 g di zucchero
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
Tortino cioccolato
- 250 g di cioccolato fondente (75% di cacao) a pezzi
- 120 g di burro a pezzi + q.b.
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 50 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1143.9 kJ / 273.4 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 26.6 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di salmone sottovuoto con salsa bernese
1hod. 30min
Nidi di rondine prosciutto e mozzarella
1h
Crostatine fragole e ganache al cioccolato
2j 30 menit
Frullato viola
10 min
Cestini cheesecake alle fragole
2h 20 min
Crespelle con radicchio e noci
2h
Torta pinguino
1hod. 30min
Palline cocco e lampone
3h
Millefoglie di Natale con crema al mascarpone
3j 30 menit
Crostata al cioccolato e lamponi
2h
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2j 30 menit
Torta della nonna (TM6)
1hod. 30min