Pasta con pesto di carciofi

Pasta con pesto di carciofi

4.2 11 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porzioni

Składniki

  • 3 cuori di carciofo
  • ½ limone il succo spremuto fresco
  • ½ spicchio di aglio
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 25 g di vino bianco
  • 100 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 160 g di pasta
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di gherigli di noci + q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 470.6 mg
Białko 21.2 g
Kalorie 2436.5 kJ / 582.3 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 66.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...