Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 50 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di speck a cubetti
- 150 g di carciofi, mondati (300 g se da pulire) e a spicchi
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino bianco secco
- 740 g di acqua calda (non bollente)
-
1
dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale - ½ - 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2199 kJ / 525.5 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 824.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca
30 Min
Risotto zucca e salsiccia
40 dk
Risotto radicchio e pancetta
40 dk
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40 dk
Risotto ai carciofi
30 Min
Risotto ai frutti di mare
45 dk
Pasta integrale menta e carciofi
40 dk
Risotto zucchine e pancetta
35 dk
Pasta con pesto di carciofi
30 Min
Risotto zafferano e speck
35 dk
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1 godz. 30 min
Penne risottate funghi, salsiccia e castagne
40 dk