
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe fondanty z nutą curry
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 sztuk
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
2 ½ jajek
-
2 jajka (patrz wskazówka)
-
100 g cukru
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremki
-
½ - 1 łyżeczka curry, mielonego (patrz wariant)
-
25 g orzeszków piniowych
-
90 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
281 kcal /
1175.6 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
51.6 mg