Cytrynowe fondanty z nutą curry

Cytrynowe fondanty z nutą curry

4.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 sztuk

Składniki

  • 1 cytryna ekologiczna
  • 2 ½ jajek
  • 2 jajka (patrz wskazówka)
  • 100 g cukru
  • 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremki
  • ½ - 1 łyżeczka curry, mielonego (patrz wariant)
  • 25 g orzeszków piniowych
    25 g migdałów, w płatkach
  • 90 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 281 kcal / 1175.6 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 51.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...