
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe fondanty z nutą curry
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 sztuk
Składniki
-
cytryna ekologiczna1
-
jajek2 ½
-
jajka (patrz wskazówka)2
-
cukru100 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremki80 g
-
curry, mielonego (patrz wariant)½ - 1 łyżeczka
-
orzeszków piniowych25 g
-
mąki pszennej90 g
-
proszku do pieczenia¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
281 kcal /
1175.6 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
51.6 mg