Cytrynowe fondanty z nutą curry

Cytrynowe fondanty z nutą curry

4.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 sztuk

Składniki

  • cytryna ekologiczna
    1
  • jajek
    2 ½
  • jajka (patrz wskazówka)
    2
  • cukru
    100 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremki
    80 g
  • curry, mielonego (patrz wariant)
    ½ - 1 łyżeczka
  • orzeszków piniowych
    25 g
    25 g migdałów, w płatkach
  • mąki pszennej
    90 g
  • proszku do pieczenia
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 281 kcal / 1175.6 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 51.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...