Urządzenia i Akcesoria
Chlebki do żurku
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
2 sztuki
Składniki
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
100 g wody
-
½ łyżeczki cukru
-
225 g mąki pszennej typu 400-650 plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
130 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
180 g maślanki
-
½ - 1 łyżeczki soli
-
1 białko roztrzepane, do posmarowania
-
1 łyżka otrębów pszennych (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1074.4 mg
Białko
25.7 g
Kalorie
3080.4 kJ /
736.3 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
143.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Pączki
1 godz. 20 min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 godz.
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Chleb pszenny tostowy
3 godz.
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Burger XXL
1 godz. 55 min