
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mleka
- 50 g cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 320 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- 15 goździków
- białko, roztrzepane, do posmarowania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1503.1 kJ / 359 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krwawe paluchy wiedźmy
4godz. 10min
Baranek wielkanocny
1godz. 30min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1godz. 10min
Ciasteczka-jajeczka
3godz.
Pierniczki-witrażyki
2godz. 10min
Domek z piernika
5godz. 30min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2godz. 10min
Bezowe duszki
4godz. 5min
Chleb-pająk
2godz. 55min
Bombki z piernika
3godz. 25min
Ciasteczka wstążeczki bez cukru
1godz. 15min
Brioszka z kulką
1godz. 40min