Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mleka
- 50 g cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 320 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- 15 goździków
- białko, roztrzepane, do posmarowania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1503.1 kJ / 359 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioszki prosiaczki
2h
Krwawe paluchy wiedźmy
4h 10min
Pierniczki-witrażyki
2 Std. 10 Min
Baranek wielkanocny
1 Std. 30 Min
Chleb-pająk
2 Std. 55 Min
Domek z piernika
5 godz. 30 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1h
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Bułeczki jeżyki
2h 30min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 Std. 10 Min