Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze

Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze

4.8 5 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje

Składniki

Roladki drobiowe
  • 15 - 20 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (7 x 0,5 cm)
  • 15 - 20 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (7 x 0,5 cm)
  • 15 - 20 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (7 x 0,5 cm)
  • 1 filet z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 200 g)
  • sól ilość do oprószenia kurczaka
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia kurczaka
  • 2 plastry sera gouda
Zupa jarzynowa i warzywa na parze
  • 35 g cebuli przekrojonej na pół
  • ⅓ ząbka czosnku
  • 10 g masła pokrojonego na kawałki
  • 35 g kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
    35 g kapusty, np. białej, pekińskiej
  • 80 g brukselki świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 25 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 100 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 520 g wody
  • ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 65 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki kminku, mielonego
  • 1 ziarno ziela angielskiego
  • ⅓ liścia laurowego, suszonego
  • ¼ - ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ⅓ łyżeczki soli
  • 65 g różyczek kalafiora
  • 35 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, pokrojonej na kawałki
    35 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez łyka, pokrojonej na kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 648.3 mg
Białko 29.7 g
Kalorie 1536.3 kJ / 367.2 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 21.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...