Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze

Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze

4.0 5 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Roladki drobiowe
  • 35 - 40 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (7 x 0,5 cm)
  • 35 - 40 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (7 x 0,5 cm)
  • 35 - 40 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (7 x 0,5 cm)
  • 2 filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 200 g każdy)
  • sól ilość do oprószenia kurczaka
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia kurczaka
  • 4 plastry sera gouda
Zupa jarzynowa i warzywa na parze
  • 65 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 20 g masła pokrojonego na kawałki
  • 65 g kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
    65 g kapusty, np. białej, pekińskiej
  • 165 g brukselki świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 45 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 630 g wody
  • ⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 130 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki kminku, mielonego
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony mały
  • ⅓ - ⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ⅔ łyżeczki soli
  • 130 g różyczek kalafiora
  • 65 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, pokrojonej na kawałki
    65 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez łyka, pokrojonej na kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 644.5 mg
Białko 29.6 g
Kalorie 1533.2 kJ / 366.4 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 21.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...