Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
900 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
50 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
25 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g płatków owsianych, górskich
-
25 g ziaren, mieszanych np. ziarna sezamu, pestki dyni, ziarna słonecznika
-
50 g cukinii pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
25 g cebuli przekrojonej na pół
-
35 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
2 liście bazylii, świeże
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 szczypta soli
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
25 g bułki tartej (patrz wskazówka)
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
80 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
253.8 kJ /
60.7 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie roladki sojowe, knedle i modra kapusta
2 godz. 30 min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min