Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną

4.4 11 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk

Składniki

  • 900 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 50 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    25 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 15 g płatków owsianych, górskich
  • 25 g ziaren, mieszanych np. ziarna sezamu, pestki dyni, ziarna słonecznika
  • 50 g cukinii pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 25 g cebuli przekrojonej na pół
  • 35 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
  • ½ ząbka czosnku
  • 2 liście bazylii, świeże
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 szczypta soli
  • ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
  • 25 g bułki tartej (patrz wskazówka)
  • olej ilość do smażenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 80 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 253.8 kJ / 60.7 kcal
Tłuszcz 2.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...