Filetto di branzino con carciofi e ceci

Filetto di branzino con carciofi e ceci

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 6 filetti di branzino fresco, (circa 600 g)
  • 8 pizzichi di sale
  • 6 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 700 g di acqua
  • 450 g di cuori di carciofo puliti e in quarti
  • 1 ½ spicchi di aglio
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 ½ di peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
  • 360 di ceci bianchi lessi sgocciolati e sciacquati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1073.1 mg
Białko 35.7 g
Kalorie 1697.3 kJ / 405.8 kcal
Tłuszcz 24.2 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...