Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cuori di merluzzo (150 g l'uno)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco
- 4 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 450 g di polpa di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1974 kJ / 471.8 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 29.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1686.5 mg
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35 min
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 min
Filetto di orata con peperoni (TM6)
25 min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 min
Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
40 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 min
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 min
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45 min
Cernia con salsa mediterranea
40 min
Merluzzo con salsa saporita (6 porzioni)
35 min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 min