Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tranci di pesce spada (200 g cad.)
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di pepe bianco macinato
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 pomodorini a metà
- 16 olive denocciolate
- 1 cucchiaio di capperi dissalati
- 700 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a dadini (1 cm)
- 1 pizzico di curry in polvere
- 2 pizzichi di paprika dolce
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1912.8 kJ / 457.3 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 976.7 mg
Alternatywne przepisy
Merluzzo alla pizzaiola
30 min.
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45 min
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 min
Cuori di merluzzo con patate e fagiolini
40 min
Branzino al cartoccio
1j 10 menit
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 min
Pesce spada all'arancia
40 min
Insalata di polpo e patate
2óra
Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
40 min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1óra 25p
Tranci di pesce spada con cipolle caramellate e pomodorini
1h