Wersje kompatybilne
Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- ¼ di cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 4 filetti di pesce (nasello, trota, branzino, salmone, merluzzo,...)
- 500 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
-
150
g di fagiolini verdi freschi, puliti
lub 150 g di fagiolini surgelati, puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1472.3 kJ / 351.9 kcal
- Białko
- 34.2 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 239.3 mg
Alternatywne przepisy
Merluzzo alla pizzaiola
30 min.
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 min
Sogliola al vapore con piselli
40 min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 min
Cernia con salsa mediterranea
40 min
Filetti di spigola alla mediterranea (TM6)
45 min
Filetti di nasello con carote arancioni e viola al timo
45 min
Ombrina al cartoccio con patate
45 min
Sogliola al vapore con verdurine
30 min.
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 min
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1h