Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo

Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo

4.6 120 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 40 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 4 filetti di pesce (nasello, trota, branzino, salmone, merluzzo,...)
  • 500 g di acqua
  • 250 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di fagiolini verdi freschi puliti
    150 g di fagiolini surgelati, puliti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 239.3 mg
Białko 34.2 g
Kalorie 1472.3 kJ / 351.9 kcal
Tłuszcz 17.9 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 14.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...