Urządzenia i Akcesoria
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
Pesto bazyliowe
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g bazylii, świeżej tylko liście
-
15 g migdałów, blanszowanych15 g orzeszków piniowych
-
½ ząbka czosnku
-
75 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
Ciasto na pizzę
-
100 g wody letniej
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
90 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 (patrz wariant)
-
75 g mąki pszennej typu 450
-
½ łyżeczki soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
680 mg
Białko
12 g
Kalorie
1756 kJ /
420 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
2 godz.
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Bułki na piwie z cheddarem
3 godz. 15 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min