Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym

Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym

4.0 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

Pesto bazyliowe
  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 40 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 15 g orzeszków piniowych
    15 g migdałów, blanszowanych
  • ½ ząbka czosnku
  • 75 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
Ciasto na pizzę
  • 100 g wody letniej
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 90 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 (patrz wariant)
  • 75 g mąki pszennej typu 450
  • ½ łyżeczki soli
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 680 mg
Białko 12 g
Kalorie 1756 kJ / 420 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...