Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 30 g cukru
- skórka otarta z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (opcjonalnie)
- 120 g mleka
- 30 g masła
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 ½ łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 1 żółtko
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- ½ łyżeczki soli
- olej, do natłuszczenia
Nadzienie
- ½ pęczka koperku, świeżego
-
250
g serka kremowego z ziołami, podzielonego na kawałki
lub 250 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki - 3 szczypty soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g wędzonego łososia, w plastrach
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1430.4 kJ / 341.9 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 535.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche ze szparagami
1 godz. 15 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Imprezowa gwiazda z pesto
2 godz. 30 min
Drożdżowa choinka z pesto
2h 20min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 godz.
Mini galette z grzybami
1h 45min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Chlebek do odrywania z serem
1h 50min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2h 15min
Tarta ratatouille (TM6)
1h 30min
Paluszki z serem i ziołami
40min
Rozeta pizzowa do odrywania
1h 45min