
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
cukru30 g
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
mleka120 g
-
masła30 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
żółtko1
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia300 g
-
soli½ łyżeczki
-
olej do natłuszczenia
Nadzienie
-
koperku, świeżego½ pęczka
-
serka kremowego z ziołami podzielonego na kawałki250 g
-
soli3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
wędzonego łososia w plastrach250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
341.9 kcal /
1430.4 kJ
Białko
13.7 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
535.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska