Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
30 g cukru
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
120 g mleka
-
30 g masła
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 żółtko
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
Nadzienie
-
½ pęczka koperku, świeżego
-
250 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki250 g serka kremowego z ziołami podzielonego na kawałki
-
3 szczypty soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g wędzonego łososia w plastrach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
535.8 mg
Białko
13.7 g
Kalorie
1430.4 kJ /
341.9 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebek-choinka do odrywania
2 Std. 10 Min
Drożdżowa choinka z pesto
2 Std. 20 Min
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 Std. 15 Min
Rozeta pizzowa do odrywania
1 Std. 45 Min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 Std.
Hot-dogowe muffiny
2 Std.
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 Std.
Chlebek hot dog do odrywania
1 Std. 30 Min
Tarta ze szparagami i szynką
1 Std.
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
1 Std. 45 Min
Tarta z gruszkami i serem brie
1 Std. 25 Min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 Std. 35 Min