
Urządzenia i Akcesoria
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki180 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000300 g
-
wody, schłodzonej80 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół200 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami150 g
-
pora tylko biała i jasnozielona część150 g
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych1 łyżeczka
-
sera typu feta Hochland®, Sałatkowy w bloczku, podzielony na kawałki200 g
-
liści bazylii, świeżych5 g
-
jogurtu typu islandzkiego, skyru75 g
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
805.4 kcal /
3369.8 kJ
Białko
20.1 g
Tłuszcz
49.6 g
Węglowodany
70.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
31.4 g
Sód
1108.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
30min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6h 30min
Trufle rumowo-cynamonowe
45min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55min
Smoothie buraczane
5min
Koktajl ananasowo-kokosowy z imbirem
10min
Deser z gotowanych jabłek z orzechami i miodem
20min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1h 20min
Mini serniczki z kawą zbożową
30min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35min