Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw

Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw

5.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
250 g

Składniki

  • 230 g warzyw, mieszanych resztek (obierek i skrawków), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 15 g soli gruboziarnistej
    15 g soli
  • 15 - 35 g wody (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 81.9 kcal / 342.8 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 2523 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...