Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
500 g
Składniki
-
470 g warzyw, mieszanych resztek (obierek i skrawków), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
25 g soli25 g soli gruboziarnistej
-
35 - 65 g wody (patrz wskazówka)
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
2139.6 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
343.8 kJ /
82.2 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie „masło”
2 godz.
Napój owsiany
1 godz. 10 min
Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw
3 godz.
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min
Bułki i knedel na parze
1 godz.
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Masło
5 min
Przyprawa uniwersalna
5 min
Gulasz
45 min