Urządzenia i Akcesoria
Jogurt grecki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
700 g pełnotłustego mleka
-
180 g jogurtu greckiego
-
90 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
250 g wody
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
507 kJ /
121 kcal
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JOGURTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt z mleka koziego
13 godz. 15 min
Jogurt sojowy (wegański)
12 godz. 15 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Jogurt waniliowy
12 godz. 20 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Jogurt naturalny
11 godz. 10 min
Domowa ricotta
1 godz. 15 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min