
Urządzenia i Akcesoria
Jogurt grecki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
700 g pełnotłustego mleka
-
180 g jogurtu greckiego
-
90 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
250 g wody
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
121 kcal /
507 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JOGURTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt sojowy (wegański)
12 godz. 15 min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 godz.
Jogurt waniliowy
12 godz. 20 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Majonez
5 min
Jogurt naturalny
11 godz. 10 min
Ser typu halloumi
29 godz.
Karmelowy budyń
1 godz.
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Jogurt z borówkami
13 godz.