Urządzenia i Akcesoria
Tatar z suszonych pomidorów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
60 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki60 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ½ łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 ½ łyżeczki musztardy Dijon
-
¼ - ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty soli (opcjonalnie)
-
190 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
6 jabłuszek kaparowych, w zalewie odsączonych, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
438 mg
Białko
5 g
Kalorie
399.7 kJ /
96 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM5)
45 min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Tatar ze śledzia
10 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 godz. 30 min
Pasta z oliwek
5 min
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
50 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Konfitura z czerwonej cebuli
40 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Chutney z czerwonej cebuli
24 godz.