
Urządzenia i Akcesoria
Tatar z suszonych pomidorów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
20 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
10 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
1 - 1 ½ gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
½ łyżeczka musztardy Dijon
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
65 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
2 jabłuszka kaparowe, w zalewie odsączone, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
96 kcal /
399.7 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
438 mg