
Urządzenia i Akcesoria
Włoska zupa z makaronem (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
40 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
50 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
40 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
35 g sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
270 g wody
-
130 g krojonych pomidorów, z puszki
-
50 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
⅓ łyżki oregano, suszonego
-
⅓ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
¼ - ⅓ łyżeczki mieszanki przypraw z chili (opcjonalnie)
-
25 g makaronu, suchego, krótkiego np. ditalini
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
-
grzanki do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
212.2 kcal /
887.9 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
22.1 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
583.6 mg