Włoska zupa z makaronem (TM6)

Włoska zupa z makaronem (TM6)

4.7 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 40 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 50 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 40 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 35 g sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    35 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 270 g wody
  • 130 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 50 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • ⅓ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅓ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ⅓ łyżki oregano, suszonego
  • ⅓ łyżeczki cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ¼ - ⅓ łyżeczki mieszanki przypraw z chili (opcjonalnie)
  • 25 g makaronu, suchego, krótkiego np. ditalini
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
  • grzanki do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 212.2 kcal / 887.9 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 583.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...