
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ziemniaków XXL
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 porcji
Składniki
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki1000 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
włoszczyzny do zupy np. marchewki, pietruszki, selera, pora, pokrojonej na 2-3 cm kawałki600 g
-
oleju20 g
-
kostek boczku200 - 220 g
-
wody1400 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM4 łyżeczki
-
małych kiełbasek, parzonych np. frankfurterek12
-
śmietany, min. 30% tłuszczu400 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej4 szczypty
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
326 kcal /
1363.9 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
26.9 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Sód
808.1 mg