
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ziemniaków XXL
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 porcji
Składniki
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki1000 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
włoszczyzny do zupy np. marchewki, pietruszki, selera, pora, pokrojonej na 2-3 cm kawałki600 g
-
oleju20 g
-
kostek boczku200 - 220 g
-
wody1400 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM4 łyżeczki
-
małych kiełbasek, parzonych np. frankfurterek12
-
śmietany, min. 30% tłuszczu400 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej4 szczypty
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
326 kcal /
1363.9 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
26.9 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Sód
808.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa jarzynowa z zacierkami i kurczak szarpany BBQ z pampuchami i bułkami
1 godz. 15 min
Naleśniki z mięsnym farszem
1 godz.
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1 godz.
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM5)
45 min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM5)
10 min
Surówka z tartej marchewki i cebuli (TM5)
10 min
Rösti (TM5)
40 min
Lasagne z czerstwego chleba
1 godz. 45 min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min