Włoska zupa z makaronem (TM6, TM7)

Włoska zupa z makaronem (TM6, TM7)

4.3 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 100 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 80 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 65 g sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
    65 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 530 g wody
  • 270 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 100 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • ⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ⅔ łyżki oregano, suszonego
  • ⅔ łyżeczki cukru
  • ⅓ - ½ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ⅓ - ⅔ łyżeczki mieszanki przypraw z chili (opcjonalnie)
  • 55 g makaronu, suchego, krótkiego np. ditalini
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
  • grzanki do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 518 mg
Białko 9.6 g
Kalorie 887.4 kJ / 212.1 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...