Urządzenia i Akcesoria
Włoska zupa z makaronem (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
100 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
80 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
65 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika65 g sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
530 g wody
-
270 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
⅔ łyżki oregano, suszonego
-
⅔ łyżeczki cukru
-
⅓ - ½ łyżeczki soli
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
⅓ - ⅔ łyżeczki mieszanki przypraw z chili (opcjonalnie)
-
55 g makaronu, suchego, krótkiego np. ditalini
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
-
grzanki do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
518 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
887.4 kJ /
212.1 kcal
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40 min
Biała fasola z chorizo
50 min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Zupa z pomidorów i cukinii
55 min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min