Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6, TM7)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
380 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcówkami
-
380 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
180 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
600 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
6 cebul dymek tylko białe części
-
530 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
wrząca woda do zalania makaronu
-
3 ząbki czosnku
-
7 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
⅓ - ⅔ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
4 łyżeczki sosu rybnego
-
60 g wody
-
75 g octu ryżowego
-
1 ½ łyżki cukru
-
150 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
orzeszki ziemne, prażone, solone grubo posiekane, do dekoracji
-
1 ½ limonki ekologicznej, pokrojonej na kawałki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
592.4 mg
Białko
10 g
Kalorie
1784.6 kJ /
426.5 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
94.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6, TM7)
40 min
Wegańskie curry ze szparagami
1 godz.
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6, TM7)
20 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Makaron z fenkułem i sosem pomidorowym
45 min