Wietnamska sałatka z makaronem (TM6, TM7)

Wietnamska sałatka z makaronem (TM6, TM7)

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 380 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcówkami
  • 380 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 180 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 600 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 6 cebul dymek tylko białe części
  • 530 g ryżowego makaronu, vermicelli
  • wrząca woda do zalania makaronu
  • 3 ząbki czosnku
  • 7 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ⅓ - ⅔ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 4 łyżeczki sosu rybnego
  • 60 g wody
  • 75 g octu ryżowego
  • 1 ½ łyżki cukru
  • 150 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • liście mięty, świeże do dekoracji
  • orzeszki ziemne, prażone, solone grubo posiekane, do dekoracji
  • 1 ½ limonki ekologicznej, pokrojonej na kawałki, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 592.4 mg
Białko 10 g
Kalorie 1784.6 kJ / 426.5 kcal
Tłuszcz 1.6 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 94.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...