
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
400 g wody
-
2 płaska łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g kaszy kuskus
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
8 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
-
240 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego, podzielonego na kawałki
-
320 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420.5 kcal /
1759.2 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
12.7 g
Węglowodany
60.1 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
203.1 mg