
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
200 g wody
-
1 płaska łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g kaszy kuskus
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oliwy z oliwek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
-
120 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego, podzielonego na kawałki
-
160 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420.8 kcal /
1760.5 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
12.7 g
Węglowodany
60.2 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
203.2 mg