Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
200 g wody
-
¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 płaska łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g kaszy kuskus
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oliwy z oliwek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g pomidorka koktajlowego pokrojonych w ćwiartki
-
120 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego, podzielonego na kawałki
-
160 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
sól do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
203.2 mg
Białko
21 g
Kalorie
1760.5 kJ /
420.8 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
60.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
40 min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 min
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Sałatka Tex-Mex z wędliną drobiową i komosą ryżową (quinoa)
45 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 min