Batoniki proteinowe

Batoniki proteinowe

4.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
20 sztuk

Składniki

  • 80 g orzechów laskowych
    80 g migdałów, ze skórką
  • 270 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
  • 670 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 8 jajek
  • 150 g erytrytolu (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
    150 g ksylitolu
  • 80 g białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
  • 1 ½ - 2 ½ łyżki syropu z agawy lub syropu klonowego
    1 ½ - 2 ½ łyżki miodu
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
  • 5 g oleju
  • orzechy, mieszane posiekane, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 177.8 mg
Białko 12.8 g
Kalorie 886.2 kJ / 211.8 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 17.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...