Urządzenia i Akcesoria
Batoniki proteinowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
20 sztuk
Składniki
-
80 g migdałów, ze skórką80 g orzechów laskowych
-
270 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
-
670 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
8 jajek
-
150 g ksylitolu150 g erytrytolu (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
80 g białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
-
1 ½ - 2 ½ łyżki miodu1 ½ - 2 ½ łyżki syropu z agawy lub syropu klonowego
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
5 g oleju
-
orzechy, mieszane posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
177.8 mg
Białko
12.8 g
Kalorie
886.2 kJ /
211.8 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
17.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 godz. 30 min
Proteinowy sernik z jabłkami
1 godz.
Muffiny à la Snickers® z czekoladą i orzeszkami ziemnymi
40 min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 godz. 45 min
Kulki energetyczne marchewkowo-owsiane
50 min
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5 godz. 55 min
Batony energetyczne z suszonymi owocami
2 godz. 30 min
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Czekoladowe placuszki proteinowe
25 min
Batony proteinowe
3 godz. 10 min
Owsiane ciasteczka czekoladowo-orzechowe
1 godz. 15 min
Gofry proteinowe
25 min