Proteinowe kulki chałwowe i orzechowe

Proteinowe kulki chałwowe i orzechowe

4.6 28 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
40 sztuk

Składniki

Proteinowe kulki chałwowe
  • 20 g wiórków kokosowych
  • 150 g płatków owsianych, błyskawicznych
  • 80 g miodu płynnego
  • 60 g białka w proszku smakowego, np. waniliowego (patrz wskazówka)
  • 2 łyżki groszków czekoladowych
    2 łyżki gorzkiej czekolady, grubo posiekanej
  • 250 g pasty tahini (patrz wskazówka)
Proteinowe kulki orzechowe
  • 150 g płatków owsianych, błyskawicznych
  • 80 g miodu płynnego
  • 60 g białka w proszku smakowego, np. czekoladowego (patrz wskazówka)
  • 2 łyżki groszków czekoladowych
    2 łyżki gorzkiej czekolady, grubo posiekanej
  • 250 g masła orzechowego (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 16.8 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 560.7 kJ / 134 kcal
Tłuszcz 7.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 12.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...