
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Proteinowe kulki chałwowe
- 20 g wiórków kokosowych
- 150 g płatków owsianych, błyskawicznych
- 80 g miodu płynnego
- 60 g białka w proszku smakowego, np. waniliowego (patrz wskazówka)
-
2
łyżki groszków czekoladowych
lub 2 łyżki gorzkiej czekolady grubo posiekanej - 250 g pasty tahini (patrz wskazówka)
Proteinowe kulki orzechowe
- 150 g płatków owsianych, błyskawicznych
- 80 g miodu płynnego
- 60 g białka w proszku smakowego, np. czekoladowego (patrz wskazówka)
-
2
łyżki groszków czekoladowych
lub 2 łyżki gorzkiej czekolady grubo posiekanej - 250 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 134 kcal / 560.7 kJ
- Białko
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Sód
- 16.8 mg