Batoniki proteinowe

Batoniki proteinowe

4.2 9 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
9 sztuk

Składniki

  • 35 g orzechów laskowych
    35 g migdałów, ze skórką
  • 120 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
  • 300 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 70 g erytrytolu (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
    70 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 35 g białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
  • 1 - 1 ½ łyżki syropu z agawy
    1 - 1 ½ łyżki miodu
  • 90 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
  • 5 g oleju
  • orzechy, mieszane posiekane, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 177.9 mg
Białko 12.9 g
Kalorie 908.9 kJ / 217.2 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 17.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...