Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
450 g czerwonych buraków małych, obranych (patrz wskazówka)
-
380 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
-
1 - 2 kulki sera mozzarella di Bufala (250-500 g), odsączone (patrz wariant)
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
bazylia, świeża tylko liście
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
455.5 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
964.5 kJ /
230.5 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6, TM7)
20 Min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 Std. 50 Min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6, TM7)
20 Min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20 Min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 30 Min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 Min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 Min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM5)
15 Min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 Min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
1 Std.
Pstrągi z warzywami i sosem holenderskim
40 Min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
20 Min