Wersje kompatybilne
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 100 g oliwy z oliwek
- 30 g octu jabłkowego
- 1 szczypta soli
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 250 g pomidorków cherry, pokrojonych w ćwiartki
- 60 - 80 g filetów z pstrąga wędzonego, bez skóry, pokrojonych w 2-3 cm paski
- orzechy włoskie, łuskane, połówki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1551 kJ / 371 kcal
- Białko
- 22.36 g
- Węglowodany
- 5.82 g
- Tłuszcz
- 28.54 g
- Błonnik
- 3.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2h
Malinowy winegret
72 Std.
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 Min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15 Min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 Min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 Min
Winegret w stylu azjatyckim
10 Min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 Min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 30 Min
Mizeria z grubo krojonych ogórków (TM6)
10 Min
Sałatka Cezar
50 Min
Sałata z sosem winegret
5min