Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango

Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango

4.3 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji

Składniki

  • mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
    300 g
  • oliwy z oliwek
    100 g
  • octu jabłkowego
    30 g
  • soli
    1 szczypta
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 g
  • pomidorków cherry pokrojonych w ćwiartki
    250 g
  • filetów z pstrąga wędzonego bez skóry, pokrojonych w 2-3 cm paski
    60 - 80 g
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 371 kcal / 1551 kJ
Białko 22.36 g
Tłuszcz 28.54 g
Węglowodany 5.82 g
Błonnik 3.13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...