
Wersje kompatybilne
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
- 100 g oliwy z oliwek
- 30 g octu jabłkowego
- 1 szczypta soli
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 250 g pomidorków cherry pokrojonych w ćwiartki
- 60 - 80 g filetów z pstrąga wędzonego bez skóry, pokrojonych w 2-3 cm paski
- orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 371 kcal / 1551 kJ
- Białko
- 22.36 g
- Tłuszcz
- 28.54 g
- Węglowodany
- 5.82 g
- Błonnik
- 3.13 g