Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango

Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango

4.3 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 30 g octu jabłkowego
  • 1 szczypta soli
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 250 g pomidorka koktajlowego pokrojonych w ćwiartki
  • 60 - 80 g filetów z pstrąga wędzonego bez skóry, pokrojonych w 2-3 cm paski
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 22.36 g
Kalorie 1551 kJ / 371 kcal
Tłuszcz 28.54 g
Błonnik 3.13 g
Węglowodany 5.82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...