Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
100 g oliwy z oliwek
-
30 g octu jabłkowego
-
1 szczypta soli
-
200 g liści szpinaku baby, świeżych
-
250 g pomidorka koktajlowego pokrojonych w ćwiartki
-
60 - 80 g filetów z pstrąga wędzonego bez skóry, pokrojonych w 2-3 cm paski
-
orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
22.36 g
Kalorie
1551 kJ /
371 kcal
Tłuszcz
28.54 g
Błonnik
3.13 g
Węglowodany
5.82 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKI I DRESSINGI
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marynata do krewetek z grilla
5 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Sałata z sosem winegret
5 min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 min
Marynata ziołowa
10 min
Marynata winna
15 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Sos winegret z olejem z suszonych pomidorów
5 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min
Sos winegret
5 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min