Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
TM6 TM5

Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango

4.3 ( 43 oceny )

Składniki

  • 300 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 30 g octu jabłkowego
  • 1 szczypta soli
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 250 g pomidorków cherry pokrojonych w ćwiartki
  • 60 - 80 g filetów z pstrąga wędzonego bez skóry, pokrojonych w 2-3 cm paski
  • orzechy włoskie, łuskane, połówki do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
371 kcal / 1551 kJ
Białko
22.36 g
Tłuszcz
28.54 g
Węglowodany
5.82 g
Błonnik
3.13 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy