Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g czerwonych buraków, małych, obranych (patrz wskazówka)
- 250 g cukinii, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 1 kulka sera mozzarella di Bufala (ok. 250 g), odsączona (patrz wariant)
- oliwa z oliwek, do skropienia
- bazylia, świeża, tylko liście
- sól, do smaku
- pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 963.9 kJ / 230.4 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 455.4 mg
Alternatywne przepisy
Grejpfrutowy sorbet z szampanem
8h 15 min
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM5)
20 phút
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)
1h
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM5)
45 phút
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 phút
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
15 phút
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
15 phút
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM5)
10 phút
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 phút
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20 phút
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h 30 phút
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM6)
10 phút