Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
150 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
3 ząbki czosnku
-
560 g wody
-
60 g sosu rybnego
-
45 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
60 g cukru
-
600 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki
-
300 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
150 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
75 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
150 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
3 łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
-
1 ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
874.2 mg
Białko
31.3 g
Kalorie
1461.5 kJ /
349.3 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 min
Bibimbap burrito
45 min
Orientalny gulasz z kurczaka; Kasza bulgur z zielonymi warzywami
35 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Kurczak z kimchi i ryżem
35 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 min