Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)

Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • 3 ząbki czosnku
  • 560 g wody
  • 60 g sosu rybnego
  • 45 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 60 g cukru
  • 600 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 300 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 150 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 75 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
  • 150 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 3 łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
  • 1 ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1 mm plastry
  • liście kolendry, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 874.2 mg
Białko 31.3 g
Kalorie 1461.5 kJ / 349.3 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 25.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...