Urządzenia i Akcesoria
Gratin z ziemniaków (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
400 g ziemniaków pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
35 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki35 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
130 - 170 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
⅓ łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
601.7 mg
Białko
10.9 g
Kalorie
2038.7 kJ /
487.3 kcal
Tłuszcz
33.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
20.6 g
Węglowodany
37.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6, TM7)
55 min
Gratin z ziemniaków (TM6, TM7)
50 min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM5)
45 min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min